Trapptillverkare

Vytab är en svensk tillverkare av ståltrappor, räcken, ramper och durk. Företaget ligger i Vingåker och har idag 34 anställda. Tack vare den breda kompetensen som finns under samma tak kan vi skräddasy produkter som passar alla, även dina behov. Vi erbjuder kompletta lösningar, säkra leveranstider och produkter med hög kvalitet. Vi tillverkar ståltrappor med standardmått som vi har på lager för extra snabb leverans.

Kvalitét och miljö

All produktion sker enligt kvalitetssystem ISO 9001 2000 och konstruktioner utformas enligt Boverkets regelsamling BBR och BKR. Vytab har beslutat att arbeta enligt den så kallade avvecklingslistan som är framtagen av stora aktörer i fastighetsbranschen i projektet "Avgifta byggandet". Syftet med listan är att påskynda utfasningen av vissa utvalda ämnen/ämnesgrupper som har skadliga egenskaper för hälsa och miljö och är vanliga inom byggsektorn. I listan finns kriterier uppsatta för vilka halter som är acceptabla i dagsläget för de olika ämnena/ämnesgrupperna. Kriterierna kommer att revideras i efterhand för att på sikt fasa ut dessa ämnen/ämnesgrupper.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vi är certifierade enligt

EN-1090, Utförandeklasser EXC1 och EXC2
EN ISO 3834-3
ISO 9001:2015

Miljödeklarationer

Drift och skötsel
Färdigmålade trappor
Varmförzinkade trappor