Räckesguider

När det kommer till trappräcken finns det många valmöjligheter. Utöver själva räckestypen är val av ytbehandling och typ av ledstång en viktig del i uttrycket och hur väl trappan passar i sin miljö. Innan du väljer ett trappräcke bör du därför tänka igenom hur trappan kommer användas och i vilken miljö den ska placeras. I trappor där barn vistas bör räcket vara barnsäkert. Ska trappan framträda eller ska den bli en mer anonym detalj i inredningsdesignen?

Vilket trappräcke ska jag välja?

På Vytab tycker vi naturligtvis att du ska låta trappan och räcket bli ett designelement i den övriga inredningen genom att exempelvis arbeta med färg. Våra olika räckesvarianter kan levereras varmförzinkade eller målade i valfri NCS- eller RAL-kulör. Alla trappräcken förutom standardräcket är barnsäkra och samtliga räcken uppfyller kraven i Boverkets byggregler (BBR).

På Vytab har vi lång erfarenhet av olika trappräcken och trappor i stål. Har du några frågor efter att ha läst våra guider är du välkommen att kontakta oss för mer information. Vill du inspireras kan du besöka vårt galleri där vi visar ett axplock av några ståltrappor och räcken vi tillverkat genom åren.

Räcken för raka trappor

I den här guiden hjälper vi dig hitta rätt räcke till din raka trappa. Vi har en rad trappräcken du kan välja mellan som exempelvis ett räcke i rundstång eller plattstål med fyllning av plåt, glas eller sträckmetall. I uppslaget ser du alla räckestyper, dimensioner och fakta du behöver för att kunna ta din raka trappa till helt nya nivåer. Våra raka räcken kan levereras varmförzinkade eller målade med ledstång av rör eller trä. Ladda hem räckesguiden för raka trappor här nedan.

vytab-rackesguide-raka-trappor.pdf

Räcken för spiraltrappor

I den här guiden hjälper vi dig hitta rätt räcke till din spiraltrappa. Vi har en rad stålräcken du kan välja mellan som exempelvis räcken i rundsång eller plattstål med fyllning av slätplåt, perforerad plåt eller sträckmetall. I räckesguiden hittar du alla räckesvarianter, dimensioner och information du behöver för att kunna ta din spiraltrappa till nya nivåer. Våra spiralräcken kan levereras varmförzinkade eller målade med ledstång av rör, plattstål eller trä. Ladda hem räckesguiden för spiraltrappor här nedan.

vytab-rackesguide-spiraltrappor.pdf

Tips!

Du kan också besöka våra produktsidor för vidare fördjupning om hur du kan skräddarsy din ståltrappa. Är du osäker på vilken trapptyp du ska ha kan du besöka vår trappguide alternativt läsa om hur du mäter och förbereder utrymmet där du ska montera din trappa på förbered trappmontaget.