Ramper

Vi vet att en trappa kan vara ett ouppnåeligt mål för dig som har svårt att gå eller sitter i rullstol. Därför lägger vi mycket energi på att skapa lösningar men inte minst ramper så även du som har svårt att gå kan vidga dina vyer. Vi tillverkar handikappramper och levererar färdiga lösningar för anslutning mot mark eller plint, normalt inom 3-5 veckor. Väljer du en Vytabramp får du redan från början många valmöjligheter. Våra handikappramper levereras varmförzinkade eller pulverlackade i valfri RAL-kulör. Vi har lösningen som passar ditt projekt men inte minst för dig som vill komma ut.

Söker du en handikappramp i basutförande med snabb leverans?
Bekanta dig mer Serie Basal! Klicka och läs mer!

Handikappramper

Enligt svensk lag ska det alltid finnas en entré som är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga på offentliga miljöer. Vi tillverkar handikappramper efter kundens behov och utrymmets förutsättningar. Våra ramper tillverkas i stål som ger en stabil konstruktion och en hållbar lösning som kräver minimalt med underhåll. Våra handikappramper levereras alltid kompletta med vangstycken, gallerdurk, räcken och stödben för enkelt montage. Som standard kommer rampen varmförzinkad men du kan även välja om du vill ha den pulverlackerad i valfri kulör.

Regler på handikappramper

Tittar man på reglerna gällande utformningen får lutningen på en handikappramp inte överskrida 1:12 vilket betyder att det är en höjdskillnad på 1 meter som man tar ut på 12 meter. Den rekommenderade bredden är minst 1,3 meter och den bör ha 2 meter långa vilplan för att möjliggöra vändning av rullstol. En handikappramp måste även vara utrustad med avåkningsskydd samt kontrastmarkering.

Eftersom en handikappramp ska utformas så den är användbar för personer med nedsatt rörelseförmåga finns det många regler att förhålla sig till enligt PBL (Plan- och bygglagen) och PBF (Plan- och byggförordningen). Dess regler och krav förtydligas i BBR (Boverkets byggregler).

Produktblad

Här laddar du enkelt hem produktbladet där du kan se vilka möjligheter du får genom att välja en handikappramp från Vytab. I produktbladet går vi igenom material, tillgänglighetskrav, färger och tillbehör. Trevlig läsning.

vytab-handikappramper.pdf

Håll dig uppdaterad

Vi tar löpande fram nytt informationsmaterial som du kan ha nytta av i ditt arbete. Genom att anmäla ditt intresse och ange dina intresseområden kan vi hålla dig uppdaterad på vad vi gör på Vytab.

Anmäl dig på vytab.se/informationsmaterial