Svängda trappor

En svängd trappa passar där man behöver få in så många steg som möjligt i ett löp som exempelvis vid trånga utrymmen och höga våningshöjder.

Skräddarsy din svängda trappa

Har du en vägg eller ett hörn att fylla med en snygg detalj? Då kan en svängd ståltrappa vara precis det du söker. Med Vytab som leverantör har du redan från början många valmöjligheter. Välj mellan en L-trappa eller en U-trappa som grund och anpassa därefter varje del så du får en personlig lösning. Våra svängda trappor tillverkas med vangstycken av plattstål där varje steg är skräddarsytt för att passa på tillgänglig yta. Förutom att välja en höger- eller vänstersvängd trappa kan du kombinera olika material och tillbehör samt bestämma om trappan ska varmförzinkas eller målas i valfri RAL- eller NCS-kulör. Här nedan ser du vilka valmöjligheter som finns så du kan få trappan precis som du vill ha den.

Modeller

L-trappor

En L-trappa har en svängd vinkel högt upp eller långt ner i trappan. Kan ha en annan vinkel än 90°.

U-trappor

En U-trappa svänger två gånger åt samma håll och kräver ofta lite större utrymme på bredden men spar utrymme på längden.

Steg

Välj solida trappsteg av slätplåt, tårplåt eller gallerdurk till din svängda trappa. Vid val av plåtsteg kan vi göra infällningar i stegen för matta, betong, klinker, trä eller terrazzo.

Räcke

Till en svängd trappa kan du välja mellan en rad olika räckestyper som standard eller barnsäkra modeller som rundstång, plattstål, slätplåt, perforerad plåt, sträckmetall eller glasräcke. Trappräcket tillverkas för toppmontage eller sidomontage och kan levereras varmförzinkat eller målat i en RAL- eller NCS-kulör.

Ledstång

Genom att välja en ledstång i trä, pulverlackat eller varmförzinkat rör eller plattstål alternativt rostfritt rör får du en snygg detalj som dessutom fyller en viktig funktion i din svängda trappa.

Produktblad - Svängda trappor

Ladda ner produktbladet där du kan se vilka möjligheter du får genom att välja en svängd trappa från Vytab.

vytab-svangdatrappor.pdf

Håll dig uppdaterad

Vi tar löpande fram nytt informationsmaterial som du kan ha nytta av i ditt arbete. Genom att anmäla ditt intresse och ange dina intresseområden kan vi hålla dig uppdaterad på vad vi gör på Vytab.

Anmäl dig på vytab.se/informationsmaterial

För dig som bara behöver några steg

Vi har trappor för t.ex. lastkajer eller andra områden i spannet 800-2000 mm med industriräcke eller barnsäkert på en eller två sidor. För dig som gillar det tekniska kan vi nämna att ståndare är av fyrkantsrör 30x30 och överliggare i Ø42 rör samt mellanliggare av Ø27 rör. Steg av gallerdurk eller olika typer av plåt.

Här kommer vi snart visa våra standardmodeller som vi kan ta direkt från hyllan med extra snabb leverans.