Om oss

Med över 30 år av att tillverka stålprodukter har vi utvecklat vår verksamhet och hittat vår identitet som trapptillverkare. Vårt fokus på trappor, ramper och plattformar har gett oss fördjupade kunskaper om myndighetskrav och säkerhetstänk men inte minst kännedom om vad som funkar estetiskt. Dessa kunskaper tillsammans med att lyssna på kunden och samarbeta nära med arkitekter, byggföretag och fastighetsägare har utvecklat våra metoder som innebär effektivare produktionstider.

Vårt breda sortiment förenklar valet: Från olika trappmodeller, trappräcken, stegbeklädnader, ledstänger och ytbehandlingar. Allt för att få en helt skräddarsydd trappa i sin egen stil. Våra trappor tillverkas ofta enligt standardmått som vi vet blir godkända vid slutbesiktning oavsett om trappan ska uppfylla barnsäkerhet eller utrymningskrav. Dessutom har vi alltid standardprodukter på lager för extra snabb leverans.

Idag är vi en av Sveriges främsta tillverkare av ståltrappor där det traditionella hantverket fortfarande har betydelse. Vi har en egen fabrik utanför Vingåker där varje medarbetare bidrar med viktig kompetens för att erbjuda trappor för långsiktig användning. Med ett manuellt hantverk där varje kap, böjning, bockning och svetsfog utförs med noggrannhet och ett intresse för stål och andra material, förvandlas råmaterial till arkitektoniska och hållbara trappor. 

Varje dag tar tusentals människor i Sverige ett steg i en trappa från Vytab. Vi finns i skolor, butiker, kontorsutrymmen, sporthallar och många andra allmänna ytor. Är du redo att ta ditt nästa steg är du välkommen att höra av dig till oss. Vi ser fram emot att fortsätta tillverka framtidens hållbara konstverk, oavsett vart den kommer placeras.

Vill du veta hur det gick till när Vytab tog det första steget 1990, och hur företaget utvecklats till att bli en av Sveriges största trapptillverkare i stål kan du läsa mer om vår historia här.

Kvalitet och miljö

All produktion sker enligt kvalitetssystem ISO 9001:2000 och konstruktioner utformas enligt Boverkets regelsamling BBR och BKR. Vytab har beslutat att arbeta enligt den så kallade avvecklingslistan som är framtagen av stora aktörer i fastighetsbranschen i projektet "Avgifta byggandet". Syftet med listan är att påskynda utfasningen av vissa utvalda ämnen/ämnesgrupper som har skadliga egenskaper för hälsa och miljö och är vanliga inom byggsektorn. I listan finns kriterier uppsatta för vilka halter som är acceptabla i dagsläget för de olika ämnena/ämnesgrupperna. Kriterierna kommer att revideras i efterhand för att på sikt fasa ut dessa ämnen/ämnesgrupper.