Utomhusprodukter

Park och utemiljö

Image

Produkter för park och stadsmiljöer

Vi tillverkar produkter som gör parker, stadsmiljöer och andra offentliga utrymmen både trivsamma och mer funktionella för allmänheten. Vårt sortiment inkluderar parkbänkar och parksoffor, cykelställ, busskurer och informationstavlor som är idealiska för utemiljöer som stadsparker, torg, skolgårdar, idrottsanläggningar, vårdboenden, väntplatser, gårdar, arbetsplatser och många andra utomhusområden. För att säkerställa hållbara och långsiktiga produkter som ger låga underhållskostnader tillverkas de av robust stål som både varmförzinkas och pulverlackeras för bästa möjliga rostskydd. Många av våra produkter för utemiljöer kan tillverkas måttanpassade men med längre leveranstid. Önskar ni dessutom en personlig design kan stad- och parkutrustningen förses med utskuren logo, symbol eller siluett.

Parkmöbler

Våra snygga parkbänkar av stål kan levereras med eller utan ryggstöd och armstöd. Sittytan och ryggstödet har ribbor av trä som klarar utomhusmiljöer. Både parkbänkarna och parksofforna finns i svängt eller rakt utförande som varmförzinkas och pulverlackeras i valfri RAL- eller NCS-kulör för skydd mot korrosion. Parkmöblerna med standardmått rymmer 3-4 personer men vi kan även tillverka måttanpassade parkbänkar och parksoffor, dessutom i anpassade radier vid önskemål men då med längre produktionstid. Parkbänkarna gjuts eller skruvas i underlaget.

Teknisk specifikation

Material Stål
Ytbehandling Varmförzinkat och pulverlackat
Sittyta och ryggstöd Laserad furu
Höjd sittyta 460 mm
Höjd ryggstöd 360 mm
Längd 2200 mm
Djup 350 mm
Stolpar Ø 89 mm rör
Radie svängda bänkar R6300 mm
Leveranstid Ca 3-6 veckor

Cykelställ med tak

Cykelställ med tak är den perfekta cykelförvaringen som skyddar effektivt mot vind, regn och löv vilket minskar slitaget på cyklar. Cykelstället, även kallat cykelgarage är tillverkad i stål och levereras varmförzinkad och pulverlackerad i valfri RAL- eller NCS-kulör vilket ger en hållbar och väderbeständig yta. Anpassa cykelstället med utskuren logo eller design för att uppnå en unik stil i området eller stadsdelen. Tillverkas med standardmått som har plats för 14 cyklar, men vi kan även tillverka skräddarsydda cykelställ med andra mått och längre leveranstid. Cykelstället monteras genom att bultas fast på ett betongfundament, vilket garanterar en fast och säker funktion. 

Teknisk specifikation

Material Stål
Ytbehandling Varmförzinkat och pulverlackat
Höjd 2100 mm
Längd 6200 mm
Djup 2500 mm
Stolpar Ø 127 mm rör
Konstruktion Rörkonstruktion och cykelställ av VKR-profiler
Tak Klar Polykarbonat med UV-skydd
Leveranstid Ca 3-6 veckor

Informationstavlor

Robust anslagstavla tillverkad i stål som står emot väder och vind i utomhusmiljöer där man vill visa information och meddelanden, eller erbjuda en plats för invånarna för anslag. Tillgänglig i standardmått i varmförzinkat och pulverlackerat utförande. Informationstavlan förses med en utskuren logo, design eller siluett vilket gör den idealisk för offentliga platser eller företagsområden där man vill sätta en personlig prägel. Anslagstavlorna kan även tillverkas kundanpassade med andra mått men med längre produktionstid.

Teknisk specifikation

Material Stål
Ytbehandling Varmförzinkat och pulverlackat
Höjd 2500 mm
Längd 2579 mm
Stolpar Ø 89 mm rör
Stålram 1200x2400 mm (Levereras utan träskiva)
Leveranstid Ca 3-6 veckor

Busskurer

Vår busskur i stål erbjuder en modern och säker väntplats för resenärer. Den är utrustad med paneler av sträckmetall, vilket gör den mer robust än busskurer i exempelvis glas. Busskuren levereras med sittbänk av gallerdurk och tak klätt med plåt som ger effektivt skydd mot regn och sol. Vi tillverkar ofta busskuren enligt standardmått men kan även tillverka den med kundanpassade mått, men med längre leveranstid. Dessutom kan den förses med en informationstavla med egen logo eller design. För att säkerställa långvarig hållbarhet mot slitage och rost är busskuren både varmförzinkad och målad. Eftersom kuren är uppbyggd av sektioner blir det också enkelt att byta enskilda delar vid eventuell skada. Busskuren ska bultas fast på ett betongfundament för att garantera stabilitet och säkerhet.

Teknisk specifikation

Material Stål
Ytbehandling Varmförzinkat och pulverlackat
Höjd 2400 mm
Längd 4006 mm
Djup 1872 mm
Stolpar L-profiler
Paneler Sträckmetall
Tak Plåt
Sittbänk Gallerdurk
Informationstavla Justerbara fästen ingår. Skiva ingår inte.
Leveranstid Ca 3-6 veckor

Utforska även våra andra produkter

Spiraltrappor

Skräddarsydda spiraltrappor i stål för kommersiella och privata utrymmen, med eller utan barnsäkerhet. Väljer du en spiraltrappa från Vytab får du många valmöjligheter och en personlig trappa i din stil.

Ledstänger

Vi tillverkar ledstänger i stål eller trä för vägg- och räckesmontage som passar både inomhus och utomhus. Vi hjälper dig oavsett om ledstången är för en befintlig trappa eller en ny.

Slänttrappor

Våra slänttrappor är speciellt framtagna för branta släntar för att exempelvis ge säker åtkomst vid underhållsarbeten. Till skillnad från en vanlig trappa, förankras slänttrappan i marken genom att gräva ner stödbenen.

Räcken

Beställer du ett stålräcke av Vytab får du en snygg lösning som håller länge. Vi tillverkar allt från modulräcken i fasta bredder och universalräcken med anpassade längder till exklusiva glasräcken.

Responsive image

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Naturligtvis delar vi inte din mejladress till tredje part och du kan närsomhelst avsluta din prenumeration. Så vad väntar du på? Registrera dig nu!