Spiraltrappor

Oavsett om du vill snurra dig upp till andra våningen eller ta den snabbaste vägen till toppen har vi lösningen som passar ditt projekt. Väljer du en Vytabtrappa får du redan från början många valmöjligheter oavsett om du funderar på en spiraltrappa, rak trappa eller en vindeltrappa. Barnsäkra eller som en extra utväg när du måste smita ut snabbt. Varmförzinkat eller pulverlackat, vi har lösningen som passar ditt projekt. Vissa av våra standardprodukter har vi dessutom alltid på hyllan som lagervara, för snabb leverans.

Komponera din spiraltrappa

Spiraltrappor tar lite plats och är yteffektiva. Trappans centrumrör och räcken är tillverkade av stål och kan varmförzinkas eller målas i valfri kulör. Steg och vilplan finns i en rad utföranden för optimal funktion. Ledstång kan fås varmförzinkad, målad eller i trä. Alla våra trappor följer gällande normer oavsett om det handlar om en huvudtrappa eller en extra utväg. Tänk också på att en spiraltrappa ofta blir en viktig del i det arkitektoniska utrycket så det lönar sig alltid att lägga lite extra engagemang i utförandet. Här nedan ser du vilja valmöjligehter som finns så du kan få spiraltrappan precis som du vill ha den.

Centrumrör

Centrumröret utgör spiraltrappans ryggrad och kan antingen varmförzinkas eller målas i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Steg

Förutom att välja solida steg av plåt, tårplåt eller gallerdurk kan du vid val av plåtsteg även göra infällningar i stegen med matta, betong eller ett levande material som ek, björk, ask, bok eller gå all-in och välja terazzo.

Standard
Bygel
Rundstång
Plåt

Räcke

För att sätta din personliga prägel kan du välja mellan en rad räckestyper som Standard, Bygel, Rundstång eller Plåt. Vid speciella projekt kan även räcke med följare och glas vara alternativ. Du kan också välja om räcket ska vara topp- eller sidomonterat. Ytbehandlingen på räcket kan antingen vara varmförzinkat eller målat i en RAL- eller NCS-kulör för att matcha din stil.

Handledare

Det är alltid tryggt att ha något att hålla sig i oavsett om det är exklusivt i trä, pulverlackat rör eller varmförzinkat.

Bur

Bur används när du vill undvika onödigt spring eller göra trappan mer svårforcerad och mindre inbjudande för skurkar. Det vanligaste är att använda bur när spiraltrappan skall placeras utomhus exempelvis som en extra utväg vid brand.

Vilplan

Precis som stegen kan du välja en rad material på vilplanen när behov för såna finns, och det gör det när spiraltrappan sträcker sig över flera våningar eller är extremt lång och det är motiverat för en paus i klättringen uppför eller nedför. Vila är en viktigt del i all träning inte minst när benen är inblandade.

Produktblad

Här laddar du enkelt hem produktbladet över vilka möjligheter du får genom att välja en spiraltrappa från Vytab. I produktbladet går vi igenom material, färger och tillbehör som finns att tillgå och mycket mer. Trevlig läsning.

vytab-spiraltrappor.pdf

Håll dig uppdaterad

Vi tar löpande fram nytt informationsmaterial som du kan ha nytta av i ditt arbete. Genom att anmäla ditt intresse och ange dina intresseområden kan vi hålla dig uppdaterad på vad vi gör på Vytab. Just nu skickar vi med en jubileumsgåva till alla som beställer våra informationspaket.

Anmäl dig på vytab.se/informationsmaterial

För dig som söker en snabb utväg

Med en utrymningstrappa handlar det om att ta den snabbaste vägen ut och då är spiraltrappan den bästa vägen. I vårt stora sortiment av trappor finner du enkelt din favorit. För bostad eller industri, varmförzinkat eller pulverlackat. Vi erbjuder även snygga, ändamålsenliga och barnsäkra räcken som går ihop med din ramp eller trappa.