Spiraltrappor

Vi tillverkar spiraltrappor i stål för olika användningsområden. Oavsett om du vill snurra dig upp till andra våningen eller ta den snabbaste vägen till toppen, har vi trappan som passar ditt projekt. Väljer du en ståltrappa från Vytab får du redan från början många valmöjligheter, oavsett om du funderar på en spiraltrappa för kontor, industri, handel eller bostäder. Vi tillverkar barnsäkra spiraltrappor och utrymningstrappor för dig som behöver en extra utväg när du måste smita ut snabbt. Vissa av våra spiraltrappor i standardutförande har vi dessutom som lagervara, för extra snabb leverans.

Söker du en spiraltrappa i basutförande med snabb leverans?
Bekanta dig med Serie Basal! Klicka och läs mer!

Skräddarsy din spiraltrappa

En spiraltrappa är yteffektiv vilket gör att du sparar utrymme i din lokal eller bostad. Spiraltrappans centrumrör och räcken tillverkas av stål och kan varmförzinkas eller målas i valfri kulör. Steg och vilplan finns i en rad utföranden och ledstång kan levereras varmförzinkad, målad eller i trä. Alla våra spiraltrappor följer gällande normer oavsett om det handlar om en huvudtrappa eller en extra utväg. Tänk också på att en spiraltrappa ofta blir en viktig del i det arkitektoniska uttrycket så det lönar sig alltid att lägga lite extra engagemang i utförandet. Här nedan ser du vilka valmöjligheter som finns, så du kan få spiraltrappan precis som du vill ha den.

Centrumrör

Centrumröret utgör spiraltrappans ryggrad och kan antingen varmförzinkas eller målas i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Steg

Till din spiraltrappa kan du välja solida steg av gallerdurk, tårplåt eller plåt, med eller utan infällningar i stegen för matta, betong eller ett levande material som ek, björk, ask, bok eller gå all-in och välja terrazzo.

Standard
Bygel
Rundstång
Plåt

Räcke

För att sätta din personliga prägel på din spiraltrappa kan du välja mellan olika räckestyper som standard, bygel, rundstång eller plåt. Vid speciella trappor kan räcke med följare och glas vara ett alternativ. Du kan dessutom välja om trappräcket ska vara topp- eller sidomonterat samt om det ska vara varmförzinkat eller målat i en RAL-kulör eller NCS-kulör.

Ledstång

I en spiraltrappa är det alltid tryggt att ha något att hålla sig i. Genom att välja en ledstång i trä, pulverlackat rör eller varmförzinkat rör får du en snygg detalj som dessutom fyller en viktig funktion i din trappa.

Bur

Bur används när du vill undvika onödigt spring eller göra trappan mer svårforcerad och mindre inbjudande för skurkar. Det vanligaste är att använda bur när spiraltrappan skall placeras utomhus exempelvis som en extra utväg vid brand.

Vilplan

Precis som stegen kan du välja en rad material på vilplanen när behov för såna finns, och det gör det när spiraltrappan sträcker sig över flera våningar eller är extremt lång och det är motiverat för en paus i klättringen uppför eller nedför. Vila är en viktig del i all träning inte minst när benen är inblandade.

Produktblad

Här laddar du enkelt hem produktbladet över vilka möjligheter du får genom att välja en spiraltrappa från Vytab. I produktbladet går vi igenom material, färger och tillbehör som finns att tillgå och mycket mer. Trevlig läsning.

vytab-spiraltrappor.pdf

Håll dig uppdaterad

Vi tar löpande fram nytt informationsmaterial som du kan ha nytta av i ditt arbete. Genom att anmäla ditt intresse och ange dina intresseområden kan vi hålla dig uppdaterad på vad vi gör på Vytab.

Anmäl dig på vytab.se/informationsmaterial

För dig som söker en snabb utväg

Med en utrymningstrappa handlar det om att ta den snabbaste vägen ut och då är spiraltrappan den bästa vägen. I vårt stora sortiment av trappor finner du enkelt din favorit. För bostad eller industri, varmförzinkat eller pulverlackat. Vi erbjuder även snygga, ändamålsenliga och barnsäkra räcken som går ihop med din ramp eller trappa.