Raka trappor

Vi tillverkar raka ståltrappor för olika användningsområden. För dig som vill undvika onödiga avstickare och plan och ta dig direkt till toppen är den snabbaste vägen en rak trappa. Naturligtvis tar den dig också ner, in eller ut och kom ihåg: Det kan gå snabbt utför så välj en trappa från Vytab med inbyggd trygghet redan från början. En rak trappa är den enklaste trappmodellen men väljer du Vytab som trappleverantör får du många valmöjligheter. Vi tillverkar skräddarsydda raka trappor i stål för kontor, industri, handel och bostäder med eller utan barnsäkerhet. Söker du en rak trappa för snabb leverans har vi även trappor i standardutförande på lager. Sikta högt och ta nästa steg med Vytab.

Söker du en trappa mellan 1,3-1,5 meter?
Välj en variabel ur Serie Basal! Klicka och läs mer!

Skräddarsy din raka trappa

Våra raka trappor kan beställas i en rad utföranden och material. Du väljer själv om du vill ha enkelt, dubbelt eller utanpåliggande vangstycke i UPE-balk, VKR-balk eller stilrent plattstål. Trappstegen kan du få i gallerdurk, tårplåt eller plåt med eller utan infällning för olika material. Välj en ledstång i varmförzinkat eller målat stål alternativt i träutförande, sammantaget allt som gör din trappa personlig. Alla våra raka trappor följer gällande normer oavsett om det handlar om en huvudtrappa eller en extra utväg. Här nedan ser du vilka valmöjligheter som finns, det finns några till men då får du kontakta oss så vi kan ta ställning till om din drömtrappa fungerar i vår produktion.

Vangstycke

En rak trappa tillverkas av vangstycken vilket är delen som hela trappan vilar på. Du kan välja enkelt, dubbelt eller utanpåliggande som vanligtvis tillverkas av en stålbalk (UPE eller VKR) eller av plattstål. Ytbehandlingen på vangstycket kan antingen vara varmförzinkad eller målad i valfri RAL-eller NCS-kulör.

Enkelt
Dubbelt
Utanpåliggande
Balktyper

Från vänster: Plattstål, VKR-Balk, UPE-Balk

Steg

Till din raka trappa kan du välja solida trappsteg av plåt, tårplåt eller gallerdurk. Vid val av plåtsteg kan vi även göra infällningar i stegen för matta, betong eller ett levande material som ek, björk, ask, bok eller gå all-in och välja terrazzo.

Matta
Betong
Trä
Terazzo

Räcke

Räckestyperna du kan välja till din raka trappa är följare (industriellt räcke) eller barnsäkert räcke av rundstång med maximal öppning 100 mm. Vid speciella projekt finns möjlighet att använda sträckmetall, perforerad plåt eller glas. Du kan också välja om räcket ska topp- eller sidomonteras på din trappa. Ytbehandlingen på trappräcket kan antingen vara varmförzinkat eller målat i en valfri RAL- eller NCS-kulör för att matcha din stil, eller om du valt glas även rostfritt.

Följare
Rundstång

Ledstång

I en rak trappa är det alltid tryggt att ha något att hålla sig i. Genom att välja en ledstång i trä, pulverlackat rör eller varmförzinkat rör får du en snygg detalj som dessutom fyller en viktig funktion i din trappa.

Produktblad - Raka Trappor

Här laddar du enkelt hem produktbladet där du kan se vilka möjligheter du får genom att välja en rak trappa från Vytab. I produktbladet går vi igenom material, färger och tillbehör som finns att tillgå och mycket mer. Trevlig läsning.

vytab-raka-trappor.pdf

Produktblad - Rak trappa med helglasräcke

Gillar du raka linjer, glas och enkelhet. Då ska du titta lite extra på vår raka trappa med helglasräcke, där glaset är integrerat direkt i vangstycket. Den öppna konstruktionen gör att trappan passar extra bra i utställningshallar, bilhallar och alla andra platser där du vill ha en snygg och tidlös trappa.

vytab-rak-trappa-helglas.pdf

Håll dig uppdaterad

Vi tar löpande fram nytt informationsmaterial som du kan ha nytta av i ditt arbete. Genom att anmäla ditt intresse och ange dina intresseområden kan vi hålla dig uppdaterad på vad vi gör på Vytab.

Anmäl dig på vytab.se/informationsmaterial

För dig som bara behöver några steg

Vi har trappor för t.ex. lastkajer eller andra områden i spannet 800-2000 mm med industriräcke eller barnsäkert på en eller två sidor. För dig som gillar det tekniska kan vi nämna att ståndare är av fyrkantsrör 30x30 och överliggare i Ø42 rör samt mellanliggare av Ø27 rör. Steg av gallerdurk eller olika typer av plåt.

Här kommer vi snart visa våra standardmodeller som vi kan ta direkt från hyllan med extra snabb leverans.